Home / Gastronomia

Gastronomia

La nostra ciutat, capital de l’Alt Palància situada a l’interior de la província de Castelló, compta amb una rica i variada gastronomia heretada de temps de l’edat mitjana, que la converteixen en una parada imprescindible en el seu camí.

Una terra plena de sabor

La nostra terra ens brinda una infinitat de productes amb els quals elaborar grans receptes i plats de la nostra cuina, com és la *traidicional Olla *Segorbina, l’Arròs *Empedrao o l’Arròs al Forn.

El aceite de oliva

Especial i deliciós, és el producte més benvolgut pels segorbinos. Alguns ho cataloguen com a “or líquid”, que des de les nostres terres es cultiva, recull i elabora des de fa més de 7.000 anys. L’oli d’oliva segorbino, guardonat amb nombrosos premis demostra la seua qualitat, ressaltant l’aroma i sabor. Destacar la varietat de l’oliva Serrana de *Espadán, ja que és autòctona de la comarca, en cap altre lloc del món es cultiva.

Pots conéixer l’elaboració i evolució al llarg de la història d’aquest preuat producte en el Museu de l’oli de Segorbe i adquirir-lo en nombroses botigues del municipi.

L'horta

Els productes hortofructícoles són un altre dels nostres majors tresors. En l’horta de la comarca creixen estupendes hortalisses i fruits variats donada la seua bona ubicació i climatologia. Com són els nispros, cireres i caquis, aquest últim producte especial a la comarca pel seu cultiu únic en la zona.

Pernils i Embotits Artesans

Esment important mereixen els pernils i embotits artesans segorbinos que generació rere generació elaboren fidelment la seua recepta com el primer dia. Els xoriços, llonganisses, botifarra d’arròs, ceba i pa, güeñas, llonganissa de pasqua, etc… són productes segorbinos dignes de provar i gaudir així d’un estupend menjar, esmorzar o sopar.

El vi

També en terres castellonenques es cultiva la vinya, a la comarca de l’Alt Palància s’ha aconseguit benvolguts caldos que van agafant força i reconeixement amb cada anyada.

La rebosteria.

No podem oblidar el fermall final de qualsevol menjar, la rebosteria. Segorbe compta amb una variada i rica rebosteria, començant pels més llépols com són la coca de poma, els pastelitos jericanos i pastissos de cabell d’àngel i moniato, i finalitzant per la coca de colorao i el pa artesà.

La millor gastronomia t'espera a Segorbe

Durant tot l’any, Segorbe organitza i participa en 4 esdeveniments relacionats amb la gastronomia i algunes de les seues millors especialitats, algun d’ells molt consolidats.

Jornades de l'Olla *Segorbina (Mes de gener).

Des de 2013, durant tot el mes de gener, restaurants de Segorbe elaboren saborosos i elaborats menús amb productes de la zona, destacant i tenint com a protagonista l’Olla Segorbina, un dels nostres plats per excel·lència.

Jornades Gastronòmiques Alt Palància (Mes de febrer)

Des de 1998 se celebren en la nostra localitat les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància. Se celebren durant els caps de setmana del mes de febrer i consisteixen en la creació d’uns menús elaborats per restaurants repartits per tota la comarca on mostrar la versatilitat i gran qualitat dels productes més característics de la nostra comarca.

Fira del Pernil i l'Embotit Artesà (Mes de setembre)

Des de fa quasi dues dècades se celebra la Fira del Pernil i l’Embotit Artesà de Segorbe, coincidint amb la Setmana Taurina (Segona setmana de setembre).

Mostra Gastronòmica dels Bolets (Mes de novembre)

Se celebra des de 2007 durant el mes de novembre, és una proposta on nombrosos restaurants de Segorbe elaboren menús amb els seus millors plats, utilitzant el bolet i altres fongs de temporada com a ingredient estrela.

Assaboreix les nostres tradicions