fbpx

Museu Catedralici

Direcció: Carrer Santa María,1

Telèfon: 964 71 10 14

Horari: De dimarts a dissabte de 11 a 13:30h.

Preu: Adults 3€, jubilats i grups 2€.

El Museu Catedralici està considerat un dels més importants en art sacre de la Comunitat Valenciana, i podem trobar-hi una esplèndida col·lecció de pintures, escultures i peces d’orfebreria, de les quals destaquen, per la seua excepcionalitat, els retaules gòtics.

 El museu està compost per obres de la catedral, el seu claustre i les capelles.

Hi podem destacar una joia de l’art més exquisit, la Madona amb xiquet, realitzada amb marbre de Carrara pel mestre italià Donatello, i uns esmalts llemosins del segle XVI.

El sector més considerable és el de la pintura, principalment religiosa. D’excepcional importància és la “Galeria de Primitius”, corresponent a la pintura gòtica, amb taules i retaules com els de Sant Lluc, La Visitació, Santa Clara i Santa Eulàlia i el de la Santa Cena; obres de Jacomart, Reixach, Martí Torner, Pere Serra, Roderic d’Osona el Jove, etc. Molt important també és la galeria “Vicent Macip” (pare de Joan de Joanes), amb el gran retaule major de la catedral. Realitzat entre 1525 i 1531, és considerat una obra clau de la pintura renaixentista espanyola, va ser desmuntat en 1791, i en l’actualitat es pot contemplar de nou muntat a la Capella del Salvador.