fbpx

Festes

Festes Patronals, declarades d’Interés Turístic Nacional.

Comencen l’últim dissabte del mes d’agost i es prolonguen setze dies.

La primera setmana d’aquestes jornades festives es dedica a la celebració de nombrosos actes, entre els quals destaquen les presentacions de les reines de les Festes, la tradicional i popular Ofrena a la Mare de Déu de la Cova Santa, la Romeria a l’ermita de la Mare de Déu de l’Esperança, els magnífics castells de focs d’artifici, les solemnes processons, el Concurs i Exposició Nacional d’Art José Camarón, etc. A més, els ciutadans i visitants de la nostra ciutat poden gaudir durant aquestos dies de concerts de música jove, folklòrica i clàssica, així com de manifestacions de caràcter tradicional, d’exposicions diverses i de competicions esportives.

Especial menció mereix la segona setmana de festes, set dies on la festa es més popular que mai i on es concentren milers de persones per a presenciar un dels espectacles més impressionants dels que es pot gaudir a aquestes terres: L’Entrada de Bous i de Cavalls,  tradicional festa declarada Festa d’Interés Turístic Internacional.

Tots els dies, a les dos en punt de la vesprada, un grup de genets a cavall acompanyen els bous en una cursa que dura només dos minuts i que travessa la carrer de Colón, per finalitzar a la plaça de bous. Un recorregut sense més barrera que aquella que construeixen els milers d’assistents que, dia rere dia, es desplacen fins a la nostra ciutat. La festa uneix la vesprada amb la nit i la nit amb el dia; L’Entrada amb els bous al carrer i aquests amb les revetlles, acollint els visitants dins d’un ambient màgic i captivador.

 

Sant Antoni

Es celebra la segona quinzena de gener.

La celebració de les festes de Sant Antoni inclou diversos actes entre els quals destaquen les exhibicions de doma eqüestre, les competicions esportives, els bous al carrer, les festes infantils i la benedicció d’animals. Es segueix la tradició de fer una gran foguera a la mateixa porta de l’ermita del patró i tots els demés barris la segueixen amb fogueres menors.

 

Corpus Christi

Es celebra els primers dies de juny.

Mereix especial menció la tradicional processó de Corpus Christi, amb desfilada de gegants i cabuts.

 

Sant Cristòfol

Es celebra el 10 de juliol i el cap de setmana més pròxim.

Són festes populars amb cucanyes, xocolatada i pastissos, dinars de germandat, missa a la Catedral i repartiment d’estampes.