fbpx

Museu de l’ Oli


Dirección: Plaza la Belluga, 1.
Teléfono: 964 71 21 54

Horario: Lunes de 11 a 14h. De martes a sábado de 11 a 14 y de 16 a 18h. Domingo de 11 a 14h.***Del 14 al 17 i del 21 al 24 de gener tancat***

Precio: Adultos 2€, jubilados y grupos 1€, niños hasta 12 años gratis.

L’antiga almàssera de l’edifici Belluga alberga el Museu de l’Oli de Sogorb, un innovador Centre d’Interpretació que ofereix al visitant la possibilitat de descobrir la cultura de l’olivera, entrar en el món del preat or líquid en una trobada amb l’essència mediterrània de més de 7.000 anys d’antiguitat.

 

La mostra museística de maquinària i utensilis emprats en les distintes labors recrea el procés tradicional d’elaboració de l’oli d’oliva i la seua evolució al llarg de la història, per a la qual cosa fa servir sistemes audiovisuals interactius.

 

El Museu de l’Oli de Sogorb és un món d’impressions grogues, verdes i ocres que rellisquen per parets de llum entre històries de l’home, on l’oli representa l’essència de la saviesa.

 

Endinsar-se en el món dels olis és tota una experiència i alhora una necessitat per als amants de la bona cuina.

 

Si l’alimentació té una importància essencial en la salut, la dieta mediterrània, basada en l’oli d’oliva, ha sigut valorada pels especialistes més distingits com a miraculosa.

 

Per a acabar el recorregut, un homenatge a una olivera singular, “La Morruda”,  de la qual es relaciona la seua història mil·lenària amb la de Sogorb.