Gastronomia

La nostra gastronomia s’entronca amb l’activitat agrícola i ramadera de la comarca. Són molt bons els embotits casolans, els pernils, i existeixen una gran varietat de acreditats plats, que es coneixen com olla segorbina (verdures amb pernil), arroz empedrao (arròs amb fesols), arroz al horno (arròs al forn), puchero segorbino (carn d’olla), destacant el magnífic oli d’oliva de la zona, ingredients a les típiques amanides de tomata, enciam, olives i ceba. Les pastes casolanes són també excel·lents, com torta de colorao (coca amb pebrot), torta de manzana (coca de poma), pastel de boniato (pastís de moniato), etc., sense oblidar-nos de les saboroses fruites de l’horta com caquis, nespres, cireres, etc.

Jornades de l’ Olla Segorbina. Mes de gener.

Jornades gastronòmiques Alt Palància. Mes de febrer.

Des de 1998 vénen celebrant-se les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància. Es celebren durant el mes de febrer i consisteixen a la creació d’uns menús fixats pels restaurants participants a les jornades, creant un fullet o guia gastronòmica de l’Alt Palància. Amb açò es pretén donar a conéixer els valors gastronòmics de la nostra comarca, fet que s’aconsegueix any rere any, perquè segueix augmentant tant el nombre de restaurants participants com el de visitants que demanen aquestos menús.

Ruta de la Tapa. Mes de maig.

Mostra Gastronómica dels bolets. Mes de novembre.