fbpx

Artesania

LA TERRISERIA

Activitat típica de Segorbe, on encara es conserven alguns forns de terrissaire. Aquesta activitat es desenvolupa des d’antic, perquè a la zona es podia trobar la matèria primera principal, el fang. La major part de es peces ceràmiques tradicionals estaven dedicades a l’ús domèstic: càntirs vidriats i verdosos, càntirs de engaño, que tenen diversos brocs però solament ragen per un, cànteres, etc. En aquestos moments, la ceràmica guarnida ha passat a ocupar un primer plànol.

La terrisseria ha estat des de principi de segle a Segorbe una forma de vida, que per aquell temps es trobaven a la zona, unes setze terrisseries, dedicades a la fabricació de pisa per al llar, cànteres, càntirs, vases, dolls, tests, cossis, etc.

LA BASTONERÍA

La bastonería artesanal és altra de les activitat artesanals que utilitzava el lledoner com fusta base per a l’elaboració. Actualment s’ha passat a treballar amb castanyer, faig, bambú, jonc i eben. Al treball del garrot, s’ofereixen nombrosos models, des del garrot típic fins a models més sofisticats amb empunyadures tallades.